There was an error in this gadget

Tuesday, December 1, 2009

KPLI- IRMZ1609 (IPTAR)









Tuesday, July 14, 2009

Selingan...









salaammmm..

Hari mndatang makin hari makin mncabar..smakin byk rintangan dan dugaan yang datang (yang datang dalam pelbagai bentuk). Sepanjang 3 minggu sesi pembelajaran, tugasan smakin brtambah, tapi alhamdulillah dapat di"setel"kan walau pun ala kadar. Cuma akau harapkan suma berjalan lancar sehingga ke akhir. Diharapkan tiadalah sebarang masalah yang melanda..amin....

lokasi foto: Bilik rekreasi Iptar (bersama rakan-rakan seperjuangan..dgn shout out: "Kami Bangga Menjadi Guru!"..heheh)

Tuesday, June 30, 2009

Belajar Berfikir










Salam...

Belajar..adalah perkara mulia sekiranya benda yg dipelajari adalah benda yg baik dan berfaedah. Hasil yg diperoleh dari pembelajaran kita seterusnya boleh diaplikasikan samada utk diri kita sendiri atau untuk dicurahkan kepada org lain. Benda yg baik dicurahkan maka dapatla pahala, jika sebaliknya maka dapatla dosa..

renung-renungkan...selamat beramal..heeeeee

Saturday, June 27, 2009

Sekadar Nak Madah Jak.










salamm...

Wooo..ari tok ku baruk balit umah stelah seminggu menepek di IPTAR menjalani Minggu Pengurusan Pelajar. Seronok tapi lelah..kenangan yang x pat dilupakkan. Minggu deapn aku akan ada klas selama 34 minggu kot,3 bulan praktikum, pasya posting kt pedalaman..huhu.tapi xpa,akan ku tempuhi..tapi sepanjang 3 minggu tok aku mungkin akan bz,bykl gik borang blom setel..aku doa ngn Tuhan agar suma perjalanan aku berjalan ngn lancar..amin...

Lokasi: Sematan

Wednesday, June 17, 2009

Alhamdulillah










Salam... aritok aku rasa gumbira skali sbb aku akan mengikuti kursus KPLI di IPTAR Smarahan selama stahun dan selepas itu aku akan begelar seorang guru secara rasmi nya. Syukur ke atas hadrat Ilahi.

Dan dengan tok,dapat la aku membalas jasa kedua ibu bapa ku & org yg berada di sekeliling aku. Terima kasih jwak kpd suma yg memberi sokongan kepada aku dan memberi bimbingan serta tunjuk ajar kepada aku x kira la dalam pelbagai hal, tanpa ktkorang suma, mungkin aku bukan diri aku kinek tok. Salute to all of u!!Luv u all!!

once more...Alhamdulillah..peace

venue photo: Studio Ajiz 82media
pic was taken by: M.J (thnx bro)

Monday, June 15, 2009

Friday, May 15, 2009

Jumaat, Peristiwa x Dijangka...

Salam...

Huhu,tanggal 15 Mei 2009,bersamaan dgn hari Selasa, sastu peristiwa x best telah berlaku. Aku mmg dah agk mcm ada satu benda x bgs akn terjadi...rupa-rupanya btol..huhu

Hari Rabu tek aku brk jak ambik kereta ku (a.k.a kereta ayahandaku) dari bengkel spray. Aku dh berhabisan bayar utk cat balit keta ya (bahagian bonet depan jak la), kos yg aku baya $320. Tapi ritok malang x berbau, keta ku terpaksa masuk bengkel gik pabila kau melantak sebuah keta Honda Accord lamak. Aku admit mmg salah aku sebab sik nangga kiri kanan jalan (aku kua dr simpang & nk nuju g skolah, pas balit smayang Jumaat) time kua dari simpang.

Tapi alhamdulillah nsb bait aku x mbak laju & keta yg dilantak pun x mbak laju. Kereta yg dilantak mmg gik ok,calar skit jak,keta aku....huhu...agak sadis,terbabak bumper depan, & fender blah kiri agk tersembul kua skit.

Jalan penyelesaian......Aku bayar ngn keta yang aku lantak, & aku anta keta pun aku gi bengkel repair balit. Kos aku kira tuk suma ya dekat nk $700...huhu...mlayang gik $. Tapi nk polah camnei,benda dh nk berlaku...redha jak la..

huhu...today is my bad day....

Monday, May 11, 2009

AC/DC..Berbaloi..Puas Hati


ACDC-No Bull (The Directors Cut), Live From Plaza De Toros De LAs Ventas, Madrid, Spain


DVD special features include:
"Angus Cam" versions of: Shoot Of Thrill, Hail Ceasar, Rock And Roll Ain't Noise Pollution, You Shook Me All Night Long.

Rare Performances From The Ballbreaker Tour: Cover You In Oil, Down Payment Blues.

Full Catalog Discography.



p/s:Aku teramat puas hati..ya jak dpt ku padah...mmg best woooooo!!

3 Hari Aku Layap (leka)

Lamak dah aku x nulis n post gamba lam blog tok. Hidup agak sibok skit semenjak muncolnya kpala agong ujong bulan 4 tek. Buat pertama kali dalam tempoh 4 bulan aku berdu skit. Idop aku boleh dikatakan agak mewah dan aku mula agak boros.

Hmmmm...aku mesti kuatkan ati aku tok menahan nafsu boros ku sebelom nya mendatangkan kesan yang maha dasyat..yerdeh..senang cita,kembali pokai..huhu..aku x maok. So, aku janji ngn dirik aku pun aku mesti laksanakan misi jangan boros aku. Amin....

Dan semenjak aku berdu tok jwak, aku mula leka a.k.a layap,aku layap ngn dengan plesure ku, aku layap dengan kehendak nafsu ku..nafsu berbelanja. Tapi stakat tok,walaupun aku dah berbelanja dari had yg sepatutnya, aku puas ati ngn kehendak yang dah dilabor leh aku..suma nampak & ada fungsi. Harap bertahan lamak la. Dalam x kusedari rupanya banyak keja aku x siap, di antaranya tugas aku di sekolah: i) aku blom molah kertas ujian miak. ii) aku blom molah RPH minggu 18-19. iii) aku blom abis ajar topik peljaran ngn miak sedangkan ujian semester 1 dah nk dekat. iv) bayar bil letrik,air n astro blom sedangkan parents aku dah brapa kali soh bayar.

Aku dah nekad, minggu tok,aku akan setelkan suma keja aku yg blom selesai sebelom aku aku menyusahkan dirik aku. Dah nama kita tok manusia serba lalai & salu molah kesilapan. Bila dah terkenak baruk nk nyesal.

Ya Allah, bantula hamba mu ini....

p/s: next post maybe aku akan postkan gamba-gamba yang ditangkap aku lately tok..matbe la mun aku x malas..k..peace!!salam..

Monday, April 27, 2009

Motivasi diri di kala suka & duka

Winning Days- The Vines

The winning days are gone
Because I know just where I'm seeing
Was giving as I know
I can't hear
Cause underneath there's gold
Ill need to get around to find it
When I wanna go
I can dream
I've been trying
All my time

I'm just seeing it right
Cause it could be the light that's over me
So I just wanna let it be

The winning days are gone
Because I know just where I'm seeing
Was giving as I know
I can't hear

Cause underneath there's gold
I'll need to get around to find it
When I wanna go
I can dream
I've been trying
All my time

I'm just seeing it right
Cause it could be the light that's over me
So I just wanna let it be

Get up and go outside
It can help your mind too
Get up don't hide away

Cause I know where there's gold
I didn't know when I was flying
I'm sinking like a stone
I can dream
I've been trying...

Pengenalan kepada permulaan.

Salam,
Tiap hari, ada benda baru dtg lam idup aku. Benda baru yang berbagai, beraneka rasa (..yerdeh..). Benda baru yang sedikit sebanyak menceriakan idup aku yg agak2 suram. Kredit to suma benda baru yang muncol menjelma dalam idup aku.

Sekian..






Objek kamar beradu